Žuljana
(Raj na poluotoku Pelješcu)

Žuljana  - Coat of Arms

Žuljana je malo turističko mjesto u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u Hrvatskoj. Smještena je na južnom dijelu poluotoka Pelješca u slikovitoj pješčanoj uvali. Orijentirana je na zapad, gleda na otok Korčulu i Lastovo te ima nezaboravan zalazak sunca, uistinu poseban doživljaj. Administrativno pripada gradu Stonu koji je udaljen svega 25 kilometara.

Glavna plaža Žuljana nalazi se u centru mjesta. To je pješčana plaža, s vrlo čistim morem i pijeskom. Ulaz u more je dosta plitak što je pogodno za malu djecu, ali također i druge prekrasne šljunčane plaže (Vućine, Kremena) koje se nalaze u blizini su pogodne za obitelji s djecom.

Prvi put se spominje u pisanim zapisima u 12. stoljeću, a ime je dobila po crkvi sv. Julijana. Selo ima oko 200 stalnih stanovnika, koji se uglavnom bave turizmom, vinogradarstvom i maslinarstvom te ribarstvom.

Smještaj u Žuljani nudi se isključivo u apartmanima, sobama i kućama za odmor u sklopu privatnog obiteljskog smještaja. Ovdje se nalazi pošta, mjenjačnica, trgovina, restoran, cafe-bar, 4 mala privatna auto-kampa, te mnoštvo privatnih soba i apartmana.

Ljubitelji aktivnog odmora uživat će u ronjenju u kristalno čistim vodama bogatim ribom i vozeći bicikl kroz guste šume s mirisom borova. Iz Žuljane se organiziraju izleti na obližnji otok Mljeti nacionalni park, gdje možete provesti ugodan dan. Mjesto je vrlo mirno i tiho, a njegove duge plaže i čisto more prava su pozivnica za sve obitelji s malom djecom. Pozivamo vas da posjetite Žuljanu na poluotoku Pelješcu, ovu malu oazu mira i netaknute mediteranske ljepote, te provedete ugodan i nezaboravan obiteljski odmor.

Turistički vodič

Što posjetiti, vidjeti i raditi?

Žuljana
Plaže u Žuljani
Ston
Ston
Orebić
Orebić
Korčula
Korčula
Pelješac
Planinarenje na Pelješcu
Dubrovnik
Dubrovnik
Mljet
NP Mljet
Međugorje
Međugorje

Pošaljite nam upit putem kontakt forme i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku!